fredag 10 juli 2009

En hel vetenskap

Storkusinen är på besök. Det bjuds på ballerinakakor och en diskussion om hur man äter dessa på det mest optimala sättet uppstår. Jag har sedan jag var liten alltid ätit dom på samma vis. Först tar jag av den ljusa överdelen och äter upp den. Därefter skrapas nougatfyllningen av med sked för att läggas åt sidan. Den mörkbruna underdelen äts sedan och sist intar jag den fantastiska nougatgeggan. Storkusinen berättar att hon också brukar äta ovandelen först, men sedan liksom skrapa i sig nougatfyllningen med tänderna, för att avsluta med underdelen. Pappa säger att han brukar äta kakan rakt av. Han uppger att han tror det är tanken med kakans uppbyggnad och tror att smakernas kombination blir bäst så. Jag däremot, tror att kakan är uppbyggd just på detta sätt endast av estetiska själ. Min bror berättar att även han äter locket först, men att han egentligen tycker att locket är godare än själva bottendelen. Storkusinen säger att hon ibland brukar använda överdelen som ett slags verktyg för att liksom skrapa upp chokladen med. Brorsan avslutar konversationen med att säga att han ibland när han ätit upp ovandelen brukar ta små tuggor runtom kärnan av nougatfyllning och sedan stoppa i sig den sist.

5 kommentarer:

  1. Sked? De dagar du är på utflykt då? Och har med dig saft och ballerinakex och ingen sked?

    SvaraRadera
  2. Nån slags redskap man kan skrapa upp smeten med ser jag nog alltid till att ha med mig de gånger jag har med mig ballerinakex.

    SvaraRadera
  3. Har storkusinen klocka på armen, förresten?

    SvaraRadera
  4. Klocka på armen? Vänligen förtydliga.

    SvaraRadera
  5. Sked verkar överkurs, på gränsen till konstigt:)

    SvaraRadera